► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Відновлення роботи

У Києві відновили роботу на 43 будівельних майданчиках, що становить 23% від довоєнного рівня. В області 45 житлових комплексів продовжують будівництво і це 25% від загальної кількості.

Вже є перші забудовники, що повернулися до роботи в Ірпені та Бучі.

Вартість квадратного метру

Середня ціна за квадратний метр в столиці збільшилась на 4,4% у доларах до $1410 за м², в області — зросла на 12,2% до $765 за м².

Як змінилися ціни

Ціни у західних регіонах зросли від 6,7% у Чернівецькій області до 15,5% у Хмельницькому регіоні, що є найвищим показником по країні.

Ціни за метр зросли від 4% у Полтавській області до 12,4% у Вінницькій в центральному регіоні.

Читайте також: Кожний другий житловий комплекс в Україні відновив будівництво

Стан ринку на сході

Найскладніша ситуація на Сході. Але перший забудовник у Харкові продовжив будівництво житлового комплексу і ще на 12 інших об'єктах забудовники відкрили можливість придбати квартиру в новобудові зараз.

Читайте також: Президент пропонує прибрати всі панельні будинки в Україні

Прогнози щодо подальшого відновлення

«Ринок новобудов важливий для спостереження, бо слугує одним з ключових індикаторів для розрахунку темпів відновлення економіки. Забудовники країни продемонстрували свої наміри продовжити будівництво, тепер крок за інвесторами. Наскільки швидко продовжить відновлюватись попит напряму залежить від успіхів ЗСУ, що дарують покупцям нерухомості впевненість у майбутньому нашої країни й збереженні їхніх інвестицій. Водночас ціни на новобудови зростають по всій країні і це пов’язано зокрема зі збільшенням вартості будівельних матеріалів», — зазначив CMO ЛУН Денис Суділковський.