►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини
У ресторанів виникли проблеми з поставками овочів, салатів, риби. Про це повідомили виданню в Федерації рестораторів та готельєрів РФ, а також у деяких закладах.
Частина партнерів припинила відвантаження, а інші скоротили період відстрочки за платежами чи зовсім його скасували, розповів директор з розвитку компанії-власника бренду «Якіторія» Олександр Муратов.
За його словами, найбільші зміни сталися з алкоголем: закупівельні ціни багатьох товарів зросли на 30−80%. Поточних запасів у мережі вистачить на 3−4 місяці, додав він.
Читайте також: На тлі девальвації рубля в Росії скоротиться імпорт алкоголю на 40%
Гендиректор «Шоколадниці» Олег Підгірний заявив, що є перебої у поставках різних категорій товарів, переважно інгредієнтів: соусів, сиропів та пасти. Без деяких із них у приготуванні страв не обійтися, каже він.
Є перебої з постачанням риби з Туреччини, зокрема доради та сібаса, а всередині країни складнощі із цукром, розповів гендиректор компанії-постачальника продуктів «Брати Васильєви» Іван Васильєв.
Деякі мережі поки що уникають дефіциту за рахунок запасів: компанії забронювали продукти у постачальників на кілька місяців вперед — зокрема алкоголь, оливкову олію, каперси та оливки.
Перебої та підвищення цін пов'язані у тому числі із санкціями, які порушили налагоджені логістичні ланцюжки, а також з падінням курсу рубля.