►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуку:
головні фінансові новини

«Ми на порозі пенсійної реформи. І ми шукаємо способи для запуску пенсійної реформи у 2023−2024 роках», — зазначив Марченко.

За його словами, Міністерство фінансів бере участь у підготовці пенсійної реформи, оскільки для запуску пенсійної реформи потрібно буде шукати фіскальний простір.

«Йдеться про накопичувальний або обов'язковий рівень. І тому саме державний бюджет буде ключовим механізмом перерозподілу», — пояснив міністр.

Читайте також: Пенсійна реформа в Україні. Що українцям робити з пенсією (відео)

Він зазначив, що наразі ведеться активна дискусія про те, в якому форматі буде запуск пенсійної реформи, але на його думку, професійне середовище, ринок і суспільство вже готові до цієї реформи.

«Потрібно думати про те, щоб накопичувати і створювати умовні блага для себе, як для пенсіонера. У нас на сьогодні 10,9 млн пенсіонерів, ті, які сплачують ЄСВ — 9,7 млн, а демографію ми не можемо різко змінити», — заявив Марченко.

Нагадаємо

Міністр фінансів Сергій Марченко нещодавно заявив, що українцям не варто розраховувати на пенсію, якщо вона не буде включати накопичень в недержавні пенсійні фонди (НПФ).

Втім, пізніше міністр пояснив свою заяву й підкреслив, що його слова були перекручені.