Відкриття країн

Фінляндія відкривається для українців, які пройшли повний курс вакцинації препаратами Prizer, Moderna, AstaZeneca (Covishield) і CoronaVac. Але можна потрапити в країну і при наявності негативного тесту або підтвердження того, що перехворів, — тільки при наявності поважної причини.

Читайте також: Франція відкрилася для українців

Швеція приймає українських туристів з біометричними паспортами. В силі залишається вимога про наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію. Але Швеція поки визнає сертифікати про вакцинації, видані в країнах ЄС, Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії та Ватикані.

Португалія з півночі 26 липня дозволила в'їзд для українців будь-яким транспортом. Для в'їзду необхідно надати негативний ПЛР-тест, тест на антиген або COVID-сертифікат, виданий в будь-якій країні Євросоюзу.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Нагадаємо

  • З 1 липня українців, щеплених вакциною, затвердженої Євросоюзом, без обмежень пускають на Кіпр.

  • Латвія і Естонія відкрилися для туристів з України. Негативний ПЛР-тест потрібен тільки при в'їзді в Латвію.

  • Бельгія відкрила кордони для українців. Межі для громадян України відкрили за рекомендацією Ради Е С.

  • Словаччина відкрилася для вакцинованих українців. В'їзд також можливий з самоізоляції.

  • Швеція відкриває кордони для українців з 26 липня. В'їзд дозволили з негативним ПЛР-тест на сovid-19 або сертифікатом про вакцинацію.

  • Німеччина відкрилася для мандрівників ще з 18 липня. Підтвердженням для в'їзду в країну є негативний тест, зроблений за 72 години до в'їзду. Для пройшли вакцинацію — так званий ковідний паспорт. Остання необхідна доза повинна бути зроблена мінімум за 14 днів до в'їзду.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».