У лідерах зростання були акції нафтового гіганта Exxon Mobil, які виросли на 2,3%, і акції компанії Merck & Co., Inc., що додали 2%.

Лідерами падіння стали акції компанії Comcast Corporation, що впали за день на 5,5%, і акції AT&T, що втратили 2,7%.

►Підписуйтеся на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Страх перед інфляцією

Після активного відновлення ринку в кінці минулого тижня, основанного на зниженні інфляційних побоювань, в понеділок на ринках США знову став посилюватися страх перед інфляцією, що і послужило приводом для невеликого відкату ринку вниз.

Читайте також: Чому розгін інфляції загрожує новою кризою

Тема інфляції і страх про те, що ФРС буде змушена через її зростання почати згортання своєї м'якої монетарної політики не може покинути уми інвесторів і залишається головною темою для ринку.

У цьому контексті, в понеділок, серед багатьох експертів і аналітиків на Уол-Стріт можна було почути думку про те, що інфляція може змусити Федеральний резерв діяти раніше, ніж пізніше. Формулювання — «раніше, ніж пізніше» для ринку означає те, що інвестори все ж не до кінця згодні з ФРС про те, що зростання інфляції буде лише тимчасовим явищем.

Віра в запевнення ФРС і критичне мислення, разом з рівнем інфляційного страху у інвесторів, як хвилі змінюють один одного. І котирування ринку слідують за цими змінами настроїв.