У лютому стало відомо, що Volvo і Geely вирішили відмовитися від злиття, але продовжити співпрацю в сферах розробки електрокарів, ПО і безпілотних автомобілів.

Аналітики відзначають, що обговорення IPO тільки почалось, тому основні параметри, серед яких і оцінка компанії, можуть змінитись. Керівництво Geely поки не коментує ситуацію.

Вихід на біржу компанія Volvo планувала ще у 2018 році, але тоді IPO перенесли через побоювання торгової війни між Китаєм і Сполученими Штатами. Тоді Америка загрожувала збільшити мита на імпорт машин з КНР і Європи. У той час керівництво Volvo переживало, що після розміщення цінні папери компанії можуть істотно подешевшати, що б негативно вплинуло на інвесторів.

Не так давно стало відомо, що Pelostar, дочірня компанія Volvo, також хоче вийти на біржу. Для цього може бути використаний як звичайний лістинг, так і злиття зі SPAC. Аналітики вважають, що компанію можуть оцінити у 10 мільярдів доларів.

У 2010 році компанія Geely купила Volvo за 1,8 мільярда доларів у Ford Motor. Найбільшим ринком для Volvo є Китай, відзначають аналітики LBLV.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com