Поки остаточне рішення в компанії не прийняли. Є ймовірність того, що Discord може вибрати лістинг замість того, щоб стати частиною іншої, більш великої корпорації. Минулого тижня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Discord прийняла в команду фінансового директора, який нібито буде займатися підготовкою документів для виходу на біржу. При цьому вчора з'явилася інформація про можливий продаж Discord і декількох великих покупців.

Аналітики вважають цей месенджер досить вигідним активом, так як він об'єднує відразу два ринкових сегмента — відеоігри і сервіс для спілкування через аудіо- та текстові чати.

Для Майкрософт покупка цього месенджера означає розширення в сегменті ігрового бізнесу, впевнені експерти LBLV. На початку місяця компанія купила одного з найбільших в світі розробників ігор Bethesda Softworks. З останніх новин — Xbox, який також належить Майкрософт, пропонує вигідну підписку через додаток Game Pass.

Discord — популярний серед геймерів додаток для обміну текстовими і аудіоповідомленнями. У період пандемії його почали використовувати також для онлайн-навчання та дистанційної роботи. У цей час кількість активних користувачів збільшилась до 140 мільйонів. Незважаючи на те, що виручка Discord в період пандемії піднялась з 45 мільйонів до 130 мільйонів доларів, компанія поки залишається збитковою.

Максим Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com