За його словами, прихильники цифрової валюти вірять, що вона врешті-решт зможе замінити всі основні фіатні валюти. «Істинно віруючі в біткоїн скажуть вам, що він досягне Місяця, Марса і нарешті стане світовою валютою», — заявив Пауелл.

Він вважає, що долар зараз демонструє ознаки слабкості, і тому незабаром люди почнуть вимірювати ціну речей в біткоїнах.

Раніше глобальний стратег американського фінансового конгломерату Morgan Stanley Ручір Шарма заявив, що долар втрачає свої позиції як світова резервна валюта, і біткоїн вже почав поступово замінювати його як інструмент платежу і заощаджень.

Біткоїн стає популярним

Як повідомляв «Мінфін», біржа Bitfinex запустила платіжний сервіс Bitfinex Pay з підтримкою біткоїну і Ethereum. Сервіс дозволяє безперешкодно приймати криптовалютні платежі.

Також платіжна система PayPal запустила операції з продажу та купівлі криптовалюти. Власний платіжний сервіс створила і криптовалютна біржа Binance.

Читайте також: Bitcoin або IPO: у що краще інвестувати в 2021 році

Розширюються і можливості оплати товарів за криптовалюту в Україні. Так, платежі в біткоїні почала приймати мережа піцерій Mister Cat.