Станом на 11.50 за Києвом курс біткоїна становить $47,182 за монету.

Що вплинуло на курс

У лютому ціна біткоїни зростає на тлі позитивних новин. Криптовалюта почала активно дорожчати після того, як автовиробник Tesla оголосив про покупку біткоїна на $1,5 млрд. Також компанія забезпечить можливість оплати автомобілів біткоїнами.

Читайте також: Чи перетвориться біткоїн в резервну валюту

Минулого тижня платіжний гігант Visa анонсував випуск власної системи (API) для покупки криптовалюти, яка буде інтегрована з банками. Запуск продукту запланований на кінець поточного року. Першим користувачем сервісу стане цифровий банк First Boulevard.

Читайте також: Вклалися в крипту і заробили 1200 гривень за день

Вчора платіжна система Mastercard заявила, що в 2021 році почне працювати з декількома криптовалютами. Йдеться про підтримку стейблкоїнів — криптовалюти, яка забезпечена стійкими активами (наприклад, доларом США).

Про початок роботи з біткоїном та іншими криптовалютами також оголосив найстаріший банк США Bank of New York Mellon. Він буде зберігати і проводити операції з цифровими активами в інтересах своїх клієнтів. Компанія розробляє спеціальну платформу, яка дозволить проводити операції з криптовалютами так само, як це відбувається з традиційними активами.