Коли очікувати 

Місія буде дистанційною – через веб-зв'язок – і матиме перерву: вона розпочнеться у грудні, перед католицьким Різдвом, і завершиться після святкування Нового року.

«Місія МВФ розпочне перший перегляд угоди у форматі стенд-бай у період з 21 по 23 грудня», – сказав Люнгман.

В ці дні МВФ почне моніторинг того, що виконала Україна.

Читайте також: Україна очікує отримати транш від МВФ в лютому-березні — Шмигаль

«Враховуючи обставини пандемії covid, місія проводитиме дистанційне обговорення з владою України останніх на часі економічних подій, а також заходів та реформ, необхідних для завершення першого перегляду. Місія планує поновити зустрічі по завершенню новорічних свят у січні 2021 року», – додав він.

Передісторія

  • Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигальзаявив, що Україна може отримати транш від Міжнародного валютного фонду в лютому-березні 2021 року.

  • Україна планувала до кінця року отримати ще два транші від Міжнародного валютного фонду по $700 млн. У Мінфіні прогнозують, що кошти надійдуть уже в наступному році.

  • 9 грудня Європейська комісія виплатила Україні 600 млн євро в рамках програми макрофінансової допомоги для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу. Це дало Україні можливість вийти на зовнішній ринок запозичень: 11 грудня Мінфін здійснив додатковий випуск єврооблігацій на суму $ 600 млн під 6,2%.

  • 12 червня Україна отримала $ 2,1 млрд першого траншу від МВФ.