Що відомо про рішення

Таке рішення провайдер ухвалив у зв'язку з розпорядженням адміністрації чинного президента США Дональда Трампа, що забороняє інвестиції американських інвестиційних і пенсійних фондів в китайські компанії, які контролюються або пов'язані з військовими КНР.

Хто увійшов до списку

У список на виключення увійшов один з найбільших в світі постачальників засобів для відеоспостереження Hangzhou Hikvision Digital Technology, а також провідний китайський чипмейкер Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Компанії будуть видалені з індексів S&P до початку торгів 21 грудня. S&P Dow Jones Indices також видалить цінні папери, випущені 18 китайськими компаніями, зі своїх індексів облігацій до 1 січня.

Читайте також: S&P Dow Jones Indices запустить індекс криптовалют в 2021 році

Наказ про заборону інвестувати в деякі китайські компанії може вплинути на здатність учасників ринку слідувати за індексами акцій і облігацій, до складу яких входять папери компаній, на які поширюється наказ, йдеться в заяві S&P Dow Jones Indices.

Акції Hikvision на торгах Шеньчженьської фондової біржі проігнорували оголошення про видалення з індексів S&P і в четвер закрилися з підвищенням на 2,95%.

Читайте також: У складі індексу Dow Jones очікуються суттєві зміни

Акції Semiconductor Manufacturing International Corporation на біржі в Шанхаї завершили торги без змін у порівнянні з рівнем закриття попередньої сесії.