У НБУ розповіли, як позначиться на економіці січневий локдаун
Національний банк прогнозує втрати економіки України на рівні 0,2 п.п. ВВП у зв'язку з введенням локдауна з 8 по 24 січня 2021 року. Про це заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб під час монетарного брифінгу в НБУ.

Як 600 мільйонів від ЄС врятували гривню
600 млн євро, отримані Україною від Єврокомісії в рамках програми макрофінансової допомоги, кардинально змінили розклади: уряду буде простіше впоратися з бюджетним дефіцитом, відпала необхідність в пожежному виході на зовнішні ринки. 

Нерезиденти почали купувати ОВДП
10 грудня обсяг ОВДП у портфелі нерезидентів збільшився до 76,1 млрд грн (з 74,3 млрд грн на 9 грудня й 74,5 млрд грн на початок цього тижня). Про це йдетьсяв даних НБУ.

Deutsche Bank очікує падіння економіки України на 5,5% ВВП
Падіння економіки України в 2020 році може сягнути 5,5% ВВП із подальшим відновленням зростання на 3,5-4% у наступні два роки. Такий прогноз озвучили аналітики Deutsche Bank.

МАУ готується повністю відновити мережу маршрутів
Починаючи з 28 березня 2021 року «Міжнародні Авіалінії України» планують поступове відновлення оригінальної мережі маршрутів. Запуск десятків рейсів дозволить поновити авіасполучення численними країнами Європи через авіахаб у Міжнародному аеропорту «Бориспіль».