При оцінці в 2 мільярди доларів сервісу для відновлення ментального здоров'я вдалося залучити 75 мільйонів доларів. Незважаючи на це, творці проекту очікували побачити більш високі показники – 150 мільйонів доларів при оцінці сервісу в 2,2 мільярда доларів.

Інвестиційною підтримкою стартапу на останньому етапі стали фонди Insight, Lightspeed Venture Partners. Також проект підтримав фінансово Марк Беніофф, гендиректор компанії TPG.

Calm пропонує придбати пакет медитацій. Вартість місячної підписки складає 15 доларів, річної – 70 доларів. Також активно розвивається підрозділ, що надає послуги корпоративним клієнтам.

Сервіс Calm працює в партнерстві з Kaiser Permanente – некомерційною системою охорони здоров'я в США. Клієнти Kaiser Premium отримують безкоштовну передплату на медитації.

Всього програма Calm була завантажена більше ста мільйонів разів. У лютому минулого року, коли стартап оцінили в мільярд доларів, було лише 40 мільйонів завантажень. Кількість платних клієнтів збільшилась за цей період з 1 до 4 мільйонів осіб. Як зазначають в LBLV, сервіс для медитації Calm – ще одне підтвердження того, що навіть в період пандемії є компанії, яким вдалося істотно підвищити рівень прибутку і покращити своє положення на ринку.

Максим Захаров, фінансовий аналітик LBLV.com