Покладатися на державу немає сенсу. Уже зараз (згідно даних ПФУ) дефіцит пенсійного фонду перевищує 17 млрд. Гривень. Кількість пенсіонерів з кожним роком неухильно зростає, а кількість працездатного населення катастрофічно зменшується. Орієнтовно через п'ятнадцять років співвідношення буде приблизно 1 до 2. Це означає, що Україна не зможе гарантувати виплати пенсіонерам вже через 15 років, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, виступаючи перед студентами Національного університету «Львівська політехніка»

«Щоб не було нестерпно боляче за безцільно прожиті роки», саме час задуматися про пенсію вже зараз. «Порятунок потопаючих — справа рук самих потопаючих», — написали колись неперевершені Ільф і Петров. І сьогодні ці слова стають як ніколи актуальними.

Саме тому 17 грудня в 11:30 за ініціативою фінансових порталів «Мінфін» і Finance.ua та за підтримки інвест партнера компанії ICU відбудеться безкоштовний онлайн вебінар на тему: «У що інвестувати сьогодні, щоб накопичити на гідну пенсію в Україні».

Експерти, в числі яких керівник департаменту брокерського обслуговування клієнтів компанії ICU — Євгенія Грищенко, директор з управління активами ICU -

Григорій Овчаренко, фінансовий консультант, партнер iPlan.ua — Василь Матій, розглянуть наступні інструменти довгострокового інвестування:

  • Недержавні пенсійні фонди;
  • Інвестиції в онлайн. ОВДП за 1 клік;
  • Накопичувальне страхування життя;
  • Пасивне інвестування в індексні фонди.

Глядачі та слухачі вебінару матимуть змогу поставити свої запитання експертам безпосередньо під час прямого ефіру. Для прийняття участі в івенті достатньо пройти реєстрацію на сторінці і організатори відправлять посилання на доступ до трансляції.