Які плануються зміни

До кінця поточного року Lufthansa має намір скоротити свій закордонний персонал на 20 тис. осіб, а також продати власний підрозділ LSG, що займається бортовим харчуванням, в якому працює 7,5 тис. осіб. У наступному році компанія, яка наразі в основному обслуговує внутрішні рейси, може розпрощатися з ще 10 тис. співробітників.

Дочірні компанії Lufthansa — Eurowings, Swiss, Austrian і Brussels Airlines — в умовах падіння попиту на перельоти через пандемію коронавіруса також скорочують частоту рейсів, парк та персонал.

Bild am Sonntag пише: очікується, що авіаперевезення вийдуть на рівень, що існував до пандемії, тільки до 2025 року.

Представники Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) також прогнозують, що повернення до рівня допандемічних показників відбудеться не раніше 2024 року.

Читайте також: Пасажиропотік лоукост Wizz Air знизився до критичних обсягів

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Раніше

  • У серпні 2020 року Lufthansa відзвітувала про великі збитки за другий квартал і повідомила, що поступово почне збільшувати обсяг перевезень до кінця року.
  • Через вплив пандемії коронавіруса чистий збиток компанії в квітні — червні становив 1,5 млрд євро порівняно з прибутком у розмірі 226 млн євро за аналогічний період 2019 року.

Читайте також: Весняний локдаун і зупинка регулярних рейсів коштували МАУ $60 мільйонів

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».