Суть і мета законопроєкту

Представник урядової коаліції заявив, що кабінет міністрів погодився з пропозицією, яка дозволить працівникам, які працюють на дому, скоротити свій річний податковий рахунок на 5 євро за робочий день — до максимальної суми 600 євро на рік.

Мета ініціативи уряду — допомогти компенсувати більш високі витрати за комунальні послуги.

Міністр фінансів Олаф Шольц сказав, що запропонований закон, який ймовірно буде схвалений парламентом у грудні, «досить гарний для працівників» і «не становить серйозної фінансової проблеми для німецької держави».

Читайте також: Німеччина підтримає бізнес під час локдауна на 10 мільярдів євро

Як було раніше

Відповідно до податкового законодавства Німеччини, працівник на «дистанційці» зазвичай має право на зниження податків тільки в тому випадку, якщо одна з кімнат будинку використовується виключно як офіс. Але через те, що мільйони офісних співробітників перенесли робочі місця в свої вітальні і на кухні, дедалі більше парламентаріїв закликали до пом'якшення податкових правил.

Дослідження інституту Ifo показують, що близько 56% німецьких працівників можуть тимчасово перейти на роботу у «віддаленому» форматі.

Масовий перехід у цьому році на роботу з дому для зниження ризику передачі сovid-19, ймовірно, призведе до глобальних змін робочого місця. Існуючий закон «більше не відповідає сьогоднішньому робочому світу», — сказав Себастьян Брем, член парламенту і радник з податків Ангели Меркель. Міністр праці Хубертус Хайль запевнив, що хоче, аби в майбутньому співробітники мали право просити час від часу працювати з дому, хоча він відмовився від первинної пропозиції гарантувати працівникам не менше 24 днів домашнього офісу в році.

Читайте також: Майже 60% українців не в захваті від дистанційної роботи — дослідження

До речі

  • Дистанційні працівники краще залучені в робочий процес, ніж їхні колеги в офісі — вони роблять на 23% більше дій, пов'язаних з робочими обов'язками. До такого висновку дійшли вчені в ході дослідження роботи у «віддаленому» форматі.
  • За повідомленням Bloomberg News, минулого тижня найбільший кредитор Німеччини Deutsche Bank заявив, що розглядає можливість дозволити співробітникам працювати поза офісом на постійній основі протягом двох днів на тиждень.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50000 гривень