Мета нової системи

Можливості миттєвих платежів стануть доступні в будь-якій країні світу, незважаючи на те, що операційна база Instant gpi знаходиться у Великобританії.

Мета нового фінансового інструменту — зробити доступним миттєвий платіж у будь-який час у будь-яку точку земної кулі.

Аналітики вважають, що проєкт gpi Instant — це «туз у рукаві» сервісу SWIFT на шляху реалізації стратегії миттєвих платежів з рахунку на рахунок у будь-якій точці світу, оскільки останнім часом спостерігається значне зростання попиту на таку послугу.

«Це важливий крок на шляху реалізації нашої стратегічної мети — допомогти банкам задовольнити зростаючий по всьому світу попит на миттєві транскордонні платежі. Ми розробляли gpi Instant, приділяючи рівноцінну увагу чотирьом основним вимогам — швидкості, безпеці, прозорості та доступності. Ми будемо раді продовжити роботу з фінансовими установами та організаціями, що надають платіжну інфраструктуру, в інших країнах для того, щоб клієнти по всьому світу мали змогу скористатися перевагами зручних транскордонних платежів», — підкреслив Девід Уотсон, директор відділу стратегічного планування SWIFT.

Читайте також: SWIFT запускає новий сервіс для міжнародних переказів

Механізм системи

Для використання системи клієнтам не потрібно робити жодних додаткових дій. Платіжне доручення, як і раніше, проходитиме через фінансового агента, обслуговуючу компанію або фізособу.

Робота сервісу gpi Instant забезпечується засобами міжнародних високошвидкісних комунікаційних ліній сервісу SWIFT gpi і систем платежів у режимі реальному часі на внутрішніх ринках кожної країни. По суті, gpi Instant використовує існуючу інфраструктуру, проте застосовує новий алгоритм операційної обробки фінансових доручень, що дозволяє банкам надавати більш якісний і швидкий сервіс 24/7.

Особливості системи — прозорість інформації по комісії і можливість заздалегідь дізнатися час, коли кошти надійдуть на рахунок кінцевого одержувача.

До речі

SWIFT розробляє новий інструмент спільно з більш ніж 20 банками, використовуючи переваги сервісу SWIFT gpi та його високошвидкісні можливості, які вже змінили бізнес у сфері проведення великих транскордонних платежів. Від запуску цього сервісу виграють як клієнти-одержувачі, так і відправники.

Читайте також: SWIFT змінює стратегію розвитку миттєвих міжнародних платежів

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».