Що відбувається

Останнім часом англійські компанії обрали країни Євросоюзу для продовження своєї діяльності. І це на фоні того, що Британія вступає в останній місяць перехідного періоду Brexit без угоди з Брюсселем щодо фінансових послуг.

У понеділок вранці, 30 листопада, в Амстердамі почала працювати Turquoise Europe, трейдинговий майданчик Лондонської фондової біржі. Раніше Cboe Europe і Aquis Exchange також запустили торгівлю в країнах ЄС, щоб убезпечити себе на випадок жорсткого сценарію виходу Британії з ЄС.

«Лондонський Сіті кинуто напризволяще», — заявив Аласдер Хейнс, головний виконавчий директор Aquis. Він вважає, що в питанні трейдингу акціями Великобританія може втратити навіть більше, ніж передбачає, якщо такі гігантські американські керуючі активами, як BlackRock, виберуть Париж та Амстердам.

Читайте також: Британці, які живуть в країнах ЄС, можуть втратити свої заощадження

Нагадаємо

31 січня 2020 року Великобританія завершила своє 47-річне членство в Євросоюзі.

Країна вийшла з ЄС із затвердженою угодою між Лондоном і Брюсселем, яку Європейський парламент ратифікував 29 січня. Відповідно до угоди, майже рік тривав перехідний період: до 31 грудня 2020 року торговельні та митні угоди між ЄС і Великобританією залишаються дійсними.

Читайте також: У 2020 році падіння ВВП Великобританії буде найбільшим за останні 300 років

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі