Також до першої п’ятірки за цим показником увійшли Укрсиббанк, ОТП Банк, А-Банк та Райффайзен Банк Аваль.

Топ-5 банків за показником лояльності вкладників

БАНК Індекс лояльності вкладників за 3 квартал 2020 Місце за 3 кв. 2020 Зміна місця, порівняно з 2 кв. 2020 Місце банку в загальному рейтинзі
Універсал Банк 5,0 1 1 13
Укрсиббанк 4,5 2 1 3
ОТП Банк 4,4 3 3 2
А-Банк 4,3 4 12 18
Райффайзен Банк Аваль 4,3 5 2 1

Вкладники лояльні до щедрих

Універсал Банк, до якого вкладники були найбільш лояльні, цього року найбільше витратив на рекламу та маркетинг — понад 100 млн. грн. Це майже п’ята частина всіх рекламних витрат вітчизняних банків. Також варто враховувати, що за ліцензією Універсалу працює і monobank. Тому його показники теж враховувались на користь Універсал Банку.

Найбільший стрибок вгору в цій категорії зробив Банк Форвард, який піднявся відразу на 14 сходинок і зайняв 13 місце. Серед великих банків він зараз пропонує одні з найвищих ставок за депозитами. До того ж банк серед учасників програми бонус від «Мінфіну», завдяки якій можна тримати додатковий 1% річних за вкладами в банку.

Читайте також: Анна Тігіпко: в izibank вже маємо більше 25 різних сервісів для клієнта

Показник лояльності вкладників «Мінфін» визначає виходячи із частки банку на депозитному ринку, а також абсолютного і відносного показників приросту портфеля вкладів фізосіб. Крім цього враховувались платіжна репутація і досвід роботи фінустанови.