Очікування щодо вартості нафти, яка враховується при фінплануванні компанією, знижені на 11-17% на сім найближчих років.

На думку експертів, такі дані вказують на те, що Exxon Mobil прогнозує збереження негативного впливу пандемії COVID-19 на нафтову сферу в цілому в найближче десятиліття. Негативними факторами також є активний розвиток сфери електрокарів і відновлюваної енергетики. Також на нафтовий бізнес впливає ініціатива контролю і боротьби з кліматичними змінами у світі.

Компанія не розкриває внутрішні прогнози щодо цін на нафту, як це роблять її конкуренти. При цьому аналітики вважають, що така інформація була б важлива для розуміння планів корпорації і прогнозування потенційної вартості активів.

Ще минулого року прогноз Exxon був таким: середня ціна нафти марки Brent на найближчі п'ять років повинна була скласти 62 долара за барель. Цього літа прогноз був переглянутий у бік зниження – 50-55 доларів за барель.

На сьогоднішніх торгах ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 0,56% – до 48,88 долара за барель. Аналітики LBLV підтверджують, що з початку року ціна «чорного золота» знизилась на 27%.

Кирило Дорофєєв, фінансовий аналітик LBLV.com