Чому України немає у списку

«Ініціатива країн «Великої двадцятки» по зупинці обслуговування боргів перед офіційними кредиторами до середини 2021 року найбільш уразливими країнами стосується країн з низьким доходом за класифікацією Світового банку, до яких Україна не відноситься», — пояснили в міністерстві.

При цьому в Мінфіні підкреслили, що планують і далі здійснювати боргові виплати і виплачувати відсотки по боргах за рахунок нових позик. Хоча більше чверті українців живуть за межею бідності.

Читайте також: Країни G20 надали «кредитні канікули» бідним країнам

«У цьому році пік виплат за зовнішніми виплатами Україні вже успішно пройшла. Завдяки підтримці наших міжнародних партнерів, а саме МВФ, ЄС, Світового банку, і розвитку внутрішнього ринку запозичень Україна впевнено проходить роки пікової боргового навантаження», — додали у відомстві.

Передісторія

Раніше «Велика двадцятка» прийняла рішення продовжити до кінця червня 2021 роки програми щодо заморожування боргів 73 бідних держав. На 13 листопада 46 з них скористалися наданим правом. Загальна сума платежів, які були відкладені, становить $5,7 млрд.

Читайте також: Країни G20 виділять понад $21 мільярд на боротьбу з коронавірусом

У квітні міністри фінансів країн G20 домовилися призупинити виплати по обслуговуванню боргів для найбідніших країн. Планувалося, що заморозка виплат триватиме до кінця року, але з можливим продовженням.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».