Але локдаун під час свят завдасть більш відчутного удару по бізнесу, ніж в інший період. Свою думку про обмеження на своїй сторінці у фейсбук висловив засновник мережі магазинів «Медтехніка+» Олексій Давиденко. «Мінфін» публікує основні тези.

Найважливіші тижні

Мало хто у владі коли-небудь займався реальним бізнесом. Мало хто з них був операційним директором, менеджером на відсотку, стояв за прилавком або жив на чайові. Мало хто з них знає справжню важливість і цінність Нового Року для працюючих людей.

Читайте також: 60% читачів «Мінфіну» проти локдауна. Результати опитування

Два тижні з 15 до 31 грудня у багатьох сферах — це найголовніший період у році. А в сьогоднішніх реаліях — реальний шанс пережити все це і вижити. Це буде остання можливість спробувати окупити всі збитки цього року. Це буде остання спроба для багатьох вийти з боргів і вижити. Це буде останній шанс скористатися підвищеним попитом і хоча б трохи заробити.

Сотні сфер чекають і готуються. Продавці чекають премій від збільшених виторгів. Офіціанти чекають щедрих чайових від новорічних корпоративів. Менеджери чекають відсотків від збільшених грудневих відвантажень. Логісти та транспортники чекають на вал замовлень від перевезення імпорту і доставки новорічних замовлень. Заводи, фабрики, цехи і мануфактури працюють в склад і чекають підвищеного попиту.

Святкова підготовка

Відкрию владі секрет. Щоб добре відпрацювати Новий Рік, компанії заздалегідь збільшують складські запаси. Імпортери заздалегідь везуть більше товарів. Заводи заздалегідь переходять на дві зміни — щоб забити склади. Магазини заздалегідь насичують полки святковим асортиментом. Ресторани заздалегідь складають меню та програму. Чуєте — заздалегідь.

Читайте також: Білл Гейтс: нова пандемія буде менш руйнівною

Там нагорі вони думають: «Та яка різниця коли закрити країну — 25 листопада чи 15 грудня». Але тут, у тих людей, хто ходить по землі, болить голова від десятків запитань:

— Брати додаткових працівників на грудень або забити?

— Робити останні закупівлі або забити?

— Вкладати відкладене «на чорний день» в товар або забити?

— Дотягнути до виторгів грудня, щоб вижити, або вже зараз закритися і забити?

— Розраховувати ще на новорічний дохід або вже зараз йти на біржу?

Якщо все одно доведеться закривати — закривайте краще прямо зараз. Будь ласка, не чекайте середини грудня. Якщо ви це зробите зараз, то не тільки зіб'єте темпи зараження, але і дасте можливість людям хоч щось заробити на Різдво і Новий Рік.

Читайте також: Карантин вихідного дня або днА

Якщо ж закриєте всіх 15 грудня — доб'єте не тільки медицину, але і остаточно поставите на коліна всю країну.