Куди вкладати гроші

Практикуючий інвестор Богдан Сидоренко звернув увагу на три найпрогресивніші і перспективні з точки зору інвестиційної привабливості сфери.

  1. Біотехнології. Без них людство не обійдеться. Постійно з'являються нові віруси, хвороби, які створюють проблеми зі здоров'ям. Цей сектор здатний їх вирішувати.
  2. Комп'ютерна інженерія. Даний сегмент зараз один з найцікавіших. Він охоплює дуже широкий спектр питань — від мікросхеми, яка знаходиться в телефоні, і закінчуючи моделюванням молекулярної основи при розробці препарату. Лідером у цьому сегменті є авіаційна промисловість.
  3. Генна інженерія. Ця сфера ще молода, але за нею велике майбутнє. Через 30-50 років даний сектор допоможе зробити багато проривів.

Читайте також: Як почати інвестувати в США: особистий досвід

Поради для інвестора

На думку представника Фрідом Фінанс, одним з найцікавіших і найприбутковіших напрямів для інвестора є купівля первинних акцій (IPO). Це дуже хороший шанс заробити.

При інвестуванні у первинні акції слід дотримуватися кількох правил.

«Не варто вкладатися в 1-2 активи. Краще завжди формувати структурний портфель, який допоможе збалансувати всі нюанси і виконати цілі щодо доходу», — рекомендує Богдан Сидоренко.

Крім того, він радить, особливо інвесторам-початківцям, купувати акції та облігації найбільших за ринковою капіталізацією компаній. Ідеально, якщо вони займаються, наприклад, технологічними інноваціями або фундаментально важливою справою для тієї чи іншої держави.

«Вести мову про якісь складні інструменти на початковому етапі я б не став», – підкреслив експерт.

Також важливо звернутися за допомогою до фахівців. За словами представника Фрідом Фінанс, немає гострої необхідності розбиратися у фондовому ринку. У розвинутих країнах вкладників супроводжують інституційні інвестори. Вони допомагають і консультують щодо компаній, які можуть представляти для клієнта інтерес. Також вони розбираються в технічних нюансах і забирають на себе більшу частину рутини, в якій немає необхідності брати участь інвестору.

Читайте також: Як інвестувати в акції іноземних компаній. Інструкція

Інвестиції у технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»