Як прокоментували в компанії

Як відзначили в Pfizer, «продаж проводився відповідно до правил, що дозволяють керівникам компаній продавати акції за заздалегідь визначеними критеріями, в певний день або за заздалегідь встановленою ціною, щоб уникнути будь-яких підозр».

За тими ж правилами кілька чиновників інший фармкомпанії Moderna за останні місяці продали акції на суму понад $ 100 мільйонів.

Читайте також: Страх попри появу вакцини. Від чого буде залежати відновлення економіки Єврозони

Видання повідомляє, що ця компанія не розмістила на ринку жодного продукту з моменту свого створення в 2010 році, але федеральний уряд зобов'язався виплатити їй до $ 2,5 млрд, якщо вакцина виявиться ефективною.

Акції Moderna подорожчали з $19 на початку року до нинішнього рівня в $90.

Також керівник Novavax продав акцій на $ 4,2 мільйона 18 серпня, трохи більше ніж через місяць після оголошення, він отримає державне фінансування в розмірі $1,6 мільярда.

Читайте також: Ковід-вакцина від Pfizer спровокувала зліт світового фондового ринку

Видання пише, що керівники Pfizer і Moderna діяли відповідно до правила, введених Комісією з цінних паперів і бірж, що дозволяє співробітникам компанії продавати акції без справляння плати за інсайдерську торгівлю.

Раніше інвестиційний консультант Олександр Грановський під час вебінару «FinUpDate: чи є життя після депозитів. Куди інвестувати в 2020-2021 рр.» прогнозував, що акції компаній, які найбільше постраждали через карантин, почнуть стабільно рости приблизно через пів року, коли почнеться поставка вакцини.

Відео: Вибори в США, вакцина від коронавірусу: чи буде обвал долара і цін на золото

Нагадаємо

  • Перші проміжні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американським фармацевтичним гігантом Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech, більш ніж на 90% ефективна.
  • Після цієї заяви фондові ринки по всьому світу відреагували стрімким зростанням. Ціни на золото та інші дорогоцінні метали різко пішли вниз.
  • Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. була заснована в 1849 році і відтоді є одним зі світових лідерів ринку.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».