Як діятимуть

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр доручив Міністерству фінансів, Державній податковій службі та Фонду держмайна відпрацювати реструктуризацію податкових боргів підприємств, що підлягають приватизації, що дозволить підвищити її ефективність.

Від малої приватизації в цьому році до держбюджету надійшло 1,9 млрд грн. До кінця 2020 року ця сума збільшиться до 2,3 млрд грн.

«Уряд підтримує приватизацію державних підприємств і продовжує тримати курс на скорочення участі держави в економіці. Це одна з тридцяти ініціатив векторів розвитку, які ми представили разом з аудитом. Реформа приватизації — це максимальна передача управління державними підприємствами, щоб вони працювали в ринковій економіці без впливу держави», — підкреслив прем'єр-міністра.

Денис Шмигаль доручив Мінекономіки найближчим часом підготувати законопроєкт про відновлення проведення аукціонів для великої приватизації.

Читайте також: Мала приватизація: доходи від продажів зросли майже в 7 разів

Що цьому передувало

Міністерство цифрової трансформації і Фонд держмайна України 5 листопада підписали меморандум про співпрацю, який передбачає спільну роботу відомств над поліпшенням доступу бізнесу до інформації про вакантні пропозиції для оренди або приватизації державного майна.

За інформацією ФДМУ, держбюджет у 2019 році отримав від малої приватизації 550 млн грн. Всього було продано понад 300 об'єктів.

Читайте також: Як обійти «пастки» при купівлі об'єктів малої приватизації

Нагадаємо

  • У 2020 році уряд планував продати понад 300 об'єктів малої приватизації та 5 великих підприємств.
  • У січні поточного року було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.
  • 25 вересня набув чинності закон України №853-ІХ про внесення змін до законодавства про приватизацію державного та комунального майна. Закон передбачає тимчасову заборону на аукціони з продажу об'єктів великої приватизації на період карантину.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Фонд перспективних акцій: Отаман