Що таке дохідні автомобілі

Принцип заробітку на дохідному автомобілі полягає в тому, що інвестор купує нове або вживане авто і передає його у службу таксі, від якої і отримує прибутки. При цьому самостійно звертатись у службу таксі не потрібно, існують адміністратори, що виступають посередниками процесу. Найвідоміші серед них ID-Finance, Luxcar, Avers, розповів Матій.

За словами Матія, дохідність від таких інвестицій становить близько 20% річних у валюті, а мінімальна сума інвестицій $8-9 тис. З отриманого доходу слід сплатити 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору.

Для того, щоб підвищити дохідність, експерт радить користуватись послугами адміністратора, що має власне СТО, а також купувати вживане, а не нове авто.

Ризики

«Основний ризик цих інвестицій – ДТП, після якого буде потрібен капітальний ремонт автомобіля, оскільки придбати каско для таксі дорого і це руйнує дохідність. Тому більшість адміністраторів страхують автомобілі не за програмою каско для таксі, а оформлюють звичайне каско. Як наслідок, у випадку страхового випадку отримати гроші вкрай важко», — зазначив Матій.

Водночас, за його словами, деякі адміністратори намагаються мінімізувати ризики іншими способами. Наприклад, повідомив експерт, у Luxcar кожен 11 автомобіль автопарку формує фонд, який використовується на випадок негативних подій.

Читайте також: Розпочинаємо інвестувати: як обрати брокера, щоб купити акції за кордоном

«Ще один ризик – потрапити на недобросовісного водія, який жахливо експлуатуватиме автомобіль, або зникне з ним», — зазначив Матій.

До того ж, за його словами, на цьому ринку зростає кількість інвесторів та адміністраторів, що може привести до перенасичення ринку.

Переглянути трансляцію FinUpDate: чи є життя після депозитів. Куди інвестувати в 2020-2021 рр. можна за посиланням.