Функції сервісу

Користувачі можуть створювати, засвідчувати електронним підписом, зберігати та надсилати податкову звітність із можливістю захистити її PIN-кодом.

Функція безкоштовна для нових користувачів.

Fairo вже надає функції виставлення рахунків і ведення бухгалтерського обліку. Також розробники планують додати можливість сплати податків, оформлення звітів та платежів англійською мовою (ESV), функцію підписання звіту відбитком пальця та за допомогою Face ID. Інші банківські послуги будуть доступні на початку 2021 року.

Як це працює

ФОПи 3-ї групи зможуть надіслати через сервіс квартальні звіти у визначені Податковою терміни.

У форму потрібно внести сукупний дохід станом на момент заповнення звіту, інформацію про ФОП і реквізити податкового органу. У підприємців, які вже користуються функцією ведення бухгалтерської звітності у Fairo, вся інформація, крім поточного доходу, буде заповнюватись автоматично.

Читайте також: Податкова запустила електронний сервіс InfoTax. Він доступний у Telegram і Viber

Завдяки інтеграції з банківським рахунком і реєстром компаній, функція ведення бухгалтерського обліку у застосунку також автоматизована.

Користувачам потрібно лише перевірити дані, скоригувати у разі потреби та засвідчити електронним підписом.

Далі користувач зможе бачити в додатку статус звіту: переглядається, затверджений чи відхилений з поясненнями.

Коли сервіс стане доступним

Можливості сервісу Fairo стануть доступні на Android-пристроях одразу після оновлення застосунку, а користувачам пристроїв на базі iOS - пізніше в листопаді.