За цей рік Безос вже тричі продавав акції Амазон на такі великі суми. У лютому було продано цінних паперів на суму 4,1 мільярда доларів, у серпні – більше, ніж на 3,1 мільярда доларів. За цей рік виторг від продажів акцій склав більше 10,2 мільярда доларів. Це набагато більше, ніж минулого року – 2,8 мільярда доларів. У компанії ніяк не прокоментували продаж цінних паперів, але ЗМІ писали, що Джефф Безос цікавиться покупкою CNN.

Мільярдер не продав усі акції – ті, що залишились оцінюються у 170 мільярдів доларів. Він все ще найбагатша людина у світі. Такий продаж не варто оцінювати негативно, оскільки велика частина акцій все ще знаходиться у вільному обігу.

Раніше гендиректор Amazon повідомляв, що щороку продає акції на мільярд доларів, щоб фінансово підтримувати Blue Origin – стартап, який займається виробництвом ракет. На початку року він також відкрив «Фонд Землі», який видаватиме гранти вченим і організаціям, що борються з наслідками кліматичних змін. На це Джефф Безос виділив 10 мільярдів доларів.

За підрахунками LBLV, з січня акції Амазон подорожчали на 75%. Фінрезультати за третій квартал виявилися вищими за очікування аналітиків. Постраждав тільки сегмент хмарних обчислень. У корпорації підвищили прогнози на четвертий квартал цього року.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.com