Де чекають на українців

За даними OpenDataBot, кількість міжнародних вакансій на сайті Jooble зросла на 21% — з 7756 до 9384 на кінець жовтня.

Лідером за кількістю вакансій є Польща. Роботодавці з цієї країни шукають, в першу чергу, пакувальників, мулярів, покрівельників, різноробочих і водіїв.

Читайте також: Польща спрощує працевлаштування для українських лікарів

Серед країн, що запрошують на роботу українців, також Німеччина (шукає доглядальниць, штукатурів і медсестер) і Чехія (шукає будівельників, сантехніків та різноробочих).

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Як поляки зацікавлюють наших трудових мігрантів

«Соціальний пакет» від польського уряду мотивує українців, які мають ВНП в Польщі з доступом до ринку праці, залишитися там на тривалий термін і перевезти до себе сім'ю.

З 2019 року українці можуть щомісяця отримувати 500 злотих (близько 3 600 грн). допомоги на кожну дитину в межах програми «Сім'я 500+». Щорічно до нового навчального року українські сім'ї можуть розраховувати на 300 злотих на дитину-школяра за програмою «Добрий старт 300+» для збору в школу.

Читайте також: Робота в Польщі. Білоруси почали конкурувати з українськими заробітчанами

Нагадаємо

  • НБУ очікує скорочення в 2020 році переказів в Україну від трудових мігрантів через коронавірус на $0,5-1 мільярда.
  • Всесвітній банк прогнозує в 2020 році найбільше за останні роки скорочення обсягів міжнародних грошових переказів від трудових мігрантів — приблизно на 20%. Це пов'язано з економічною кризою, викликаною пандемією.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».