Прогноз

«Поточний тиждень пройде під знаком податкових платежів і може отримати ще більшу пропозицію валюти від експортерів. Тому збалансувати надлишок пропозиції може тільки зменшення продажу валюти тими, хто буде отримувати відшкодування ПДВ», — сказав він.

Як зазначив аналітик, після п'яти тижнів інтервенцій з продажу валюти минулого тижня НБУ не брав участі в торгах на валютному ринку. Минулого тижня курс гривні на міжбанківському ринку коливався і завершив тиждень на рівні 28,32 грн/$, що лише на 0,1% міцніше ніж на попередньому тижні.

Читайте також: Гривня VS долар: Що прогнозують експерти

«Такий стан валютного ринку посприяв тому, що Нацбанк не проводив інтервенцій з продажу валюти або її покупці, дозволяючи ринку збалансовуватися самостійно. У четвер гривня навіть зміцнилася, але вже до кінця тижня повернулася на звичний рівень, наближений до 28,3 грн/$ », — додав він.

Ситуація на валютному ринку

Національний банк протягом тижня 19 — 23 жовтня 2020 року не проводив інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. Таким чином, НБУ вперше з липня 2020 року відмовився від участі на міжбанку.

Відео: Що відбувається з економікою і курсом: як правильно інвестувати в валюту

Нагадаємо, заступник глави НБУ Юрій Гелетій заявив, що Національний банк України має намір зберегти плаваюче курсоутворення на валютному ринку і що у НБУ немає мети щодо курсу гривні до долара.