Рішення суду

«Печерський райсуд Києва відмовився задовольнити заяву Леоніда Первака про забезпечення позову і призупинення дії рішення наглядової ради Ощадбанку про визнання Сергія Наумова переможцем конкурсу на посаду голови правління Ощадбанку», — пише видання.

Передісторія

  • У своєму позові Первак просив суд скасувати рішення конкурсної комісії про відмову йому в допуску до другого етапу конкурсу на посаду голови правління Ощадбанку та скасувати рішення наглядової ради про визнання Наумова переможцем зазначеного конкурсу.

  • Національний банк України 22 вересня 2020 року погодив кандидатуру Сергія Наумова на посаду голови правління державного Ощадбанку. Рішення ухвалено за результатами розгляду пакета документів та співбесіди, проведеної правлінням Національного банку.

  • У березні 2020 року був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували та оголосили новий.

  • Глава Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь у конкурсі. У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський — керівник одного з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступник голови Приватбанку, Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник ПУМБу.

  • 18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.

  • 24 червня перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Нацбанк вітає завершення конкурсу на посаду нового глави Ощадбанку та вважає його таким, що відбувся.

  • Пізніше Печерський суд заблокував призначення Сергія Наумова головою правління державного Ощадбанку за позовом одного з учасників конкурсу Геннадія Хелемського.

Читайте також: Призначення глави Ощадбанку заблокували — ЗМІ

  • 15 вересня Печерський суд скасував свій вердикт про припинення рішення наглядової ради Ощадбанку про визнання Сергія Наумова переможцем конкурсу на посаду голови правління банку.

Читайте також: Суд розблокував призначення керівника Ощадбанку