Чому зявилася ця технологія

Зі зростанням кількості цифрових платежів у світі, особливо під час пандемії covid-19, простий мобільний додаток може допомогти мільйонам підприємців швидко і безпечно приймати безконтактну оплату.

В опитуванні, проведеному Visa, 63% представників мікро- та малого бізнесу заявили, що вони схильні використовувати Tap to Phone, і понад 50% споживачів зазначили, що хочуть оплачувати покупки за допомогою Tap to Phone за умови доступності в точці продажу. Крім того, у недавньому опитуванні Visa майже половина споживачів (48%) заявили, що не будуть робити покупки в магазині, який пропонує тільки способи оплати, які потребують контакту з касиром або з пристроєм для зчитування карт.

За даними Visa, кількість безконтактних платежів зросла на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Tap to Phone перетворює смартфони або планшети Android на безконтактні термінали для точок продажів (softPOS). Цей економічно вигідний інструмент допомагає підприємствам легко стати частиною цифрової економіки, запобігти зниженню рівня продажів і поліпшити обороти, забезпечуючи прийом безконтактних платежів повсюдно і в будь-який час.

«Спрощення оплати покупок – один із способів поліпшити якість обслуговування клієнтів. Це економить час підприємця і клієнта, бюджет на установку POS-термінала і робить оплату швидкою і безпечною. Ми з упевненістю можемо сказати про новий етап еволюції платежів, яким є технологія Tap to Phone», – прокоментувала запуск нової технології старший віце-президент Visa у країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Можливості Tap to Phone

Згідно з даними Visa, щоденне харчування, транспортні витрати і купівля продуктів – найпоширеніші категорії використання рішень softPOS. Tap to Phone може поліпшити споживчий досвід іншими способами, зокрема:

  • Зменшення черг: при обов'язковому соціальному дистанціюванні на 1,5 м черги можуть ставати дедалі більшими. Tap to Phone допомагає швидко прийняти платіж у клієнтів у будь-якому місці.
  • Транспорт: на прикладі Білорусі та Японії очевидно, як функція Tap to Phone може допомогти усунути необхідність в окремих квитках і валідаторах.
  • Оплата при доставці: Tap to Phone усуває необхідність у готівці і фізичному дотику під час трансакції.

Крім того, технологія Tap to Phone відкриває особливі перспективи для 180 млн мікро- і малих підприємств там, де на ринках, що розвиваються, зараз частка електронних платежів становить менше 10%.

Алгоритм роботи

Для застосування Tap to Phone немає необхідності встановлювати додаткове обладнання, що зробить оформлення замовлень зручнішим для клієнтів.

Користувач просто завантажує додаток, який підтримується його екваєром, і після реєстрації і вибору банка-партнера підприємець може розпочати приймати безконтактні платежі всього за кілька хвилин. Tap to Phone гарантує безпеку завдяки використанню EMV-чіпа, де кожна трансакція містить динамічну криптограму, яку не можна використовувати повторно.

До речі

Tap to Phone є частиною програми Visa з підтримки 50 мільйонів малих і мікропідприємств у цифровій сфері. Уже зараз кількість підприємців, що використовують Tap to Phone, зросла на 200% за останній рік, і тепер послуга доступна в багатьох країнах Європи, Близького Сходу, Африки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки. Нещодавно Tap to Phone був запущений в Україні, Білорусі, Казахстані, Малайзії, Перу, Росії та Південній Африці, зовсім скоро ним зможуть скористатися в Бразилії, Італії, Великобританії та інших країнах.

2 млрд пристроїв Android у всьому світі можуть використовуватися як пристрої для прийому платежів.

Додатково про технологію Visa Ready для Tap to Phone

Після пілотного впровадження Visa Tap to Phone в минулому році компанія Visa залучила понад 35 нових партнерів, серед яких також партнери Visa Ready for Tap to Phone.

Програма Visa Ready для Tap to Phone допомагає швидко відстежувати доступність продуктів у всьому світі і скоротити час функціональної оцінки для провайдерів з майже двох місяців до декількох годин. При цьому технологія Ready для Tap to Phone дозволяє гарантує високі стандарти безпеки Visa.