Що це дасть

«У такому разі (за наявності автоматичного контролю за оформленням поліса — ред.) поліції навіть не доведеться зупиняти авто для оформлення штрафних санкцій. Автоматична процедура перевірки змусить усіх автовласників поважати закон», – сказано повідомленні.

Читайте також: Власники євроблях опинилися в пастці. Масово отримують штрафи на 170 тисяч

Чому наразі є проблема з оформленням полісів

Обов’язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена законом «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів».

Однак нерідко водії нехтують вимогами законодавства і свідомо ухиляються від укладання страхового договору. Або просто забувають його переоформити.

Читайте також: Власників авто середнього класу змусять платити податок на розкіш

Поліціянти поки не мають права зупиняти транспортний засіб лише для того, щоб перевірити наявність автоцивілки. Але це обов’язково робиться при оформленні ДТП чи у випадку порушення правил дорожнього руху.

Штрафи за відсутність поліса автоцивілки

Укласти страховий договір та придбати поліс автоцивілки необхідно не пізніше 10 днів після придбання автомобіля.

Надалі відсутність полісу дає правоохоронцям підставу виписати штраф (зараз – 425 грн).

Але все ж краще стати власником полісу одразу після придбання авто, оскільки штраф не найбільша проблема, яка може спіткати незастрахованого автовласника.

Якщо під час ДТП з’ясується, що його винуватець не має обов’язкової страховки чи має протермінований поліс, доведеться ще й компенсувати завдані збитки. Вони можуть перевищувати 100 000 грн.

Оформити поліс автоцивілки онлайн у кілька кліків