Перебіг подій

Звіт аудиторів за підсумками форенсік-аудиту банку є конфіденційною інформацією, відтак Фонд гарантування вкладів відповідально заявляє, що ніде і ніколи не оприлюднював такі звіти ані відносно Платинум банку, ані відносно будь-якого іншого банку, що були передані в управління Фонду гарантування вкладів.

У разі ситуації з Платинум Банком форенсік-аудит проводився українською аудиторською компанією, а не міжнародною, як стверджують окремі мас-медіа, що підтверджує недостовірність даних, наведених у таких публікаціях.

Позов щодо стягнення збитків було подано Фондом гарантування вкладів до пов’язаних осіб Палатинум Банку, у тому числі Катерини Рожкової, за загальною процедурою, передбаченою законодавством. Така процедура застосовується відносно всіх банків, переданих в управління Фонду гарантування вкладів. Фонд гарантування вкладів завжди стояв на позиції, що перед законом усі рівні, і не робить винятків ні для кого, виконуючи покладені на нього законом функції.

Господарський суд м. Києва повернув позовну заяву Фонду гарантування вкладів до екс-керівників Платинум Банку без розгляду, обґрунтувавши це відсутністю підстав для об’єднання позовних вимог у справі №910/12955/20. Будь-яких інших причин не існує.

Дане судове рішення оскаржено Фондом гарантування вкладів в апеляційному порядку. Наразі вирішується питання щодо відкриття апеляційного провадження.

Нагадаємо

У серпні 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ініціював звернення до Господарського суду міста Києва з позовною заявою про відшкодування шкоди до 12 пов’язаних з Платинум Банком осіб у розмірі понад 1,478 млрд грн на вимогу ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».