В Іспанії

Усі 350 представників нижньої палати Конгресу Іспанії дістали в подарунок від компанії Tutellus криптовалюту на суму в один євро. Глава Tutellus Мігель Кабальєро розповів, що дана акція спрямована на підвищення грамотності депутатів Іспанії в питаннях цифрових технологій. «У представників влади з'явиться більше можливостей попрацювати з криптовалютою і зрозуміти її роль у сучасному світі», — підкреслив він.

Компанія Tutellus — децентралізована платформа, яка займається токенізацією освітніх проектів у сфері блокчейна. Тому її акція була націлена на просування цифрових активів у суспільстві.

«Ми пояснили шановним членам уряду, що живемо в час глибоких змін щодо використання грошей, і підкреслили важливу роль, яку сьогодні відіграє криптовалюта», — пояснив Мігель Кабальєро.

Читайте також: Чому біткоіни став популярнішим в 2020 році

В інших країнах

5 жовтня аналогічна акція пройшла в Сполучених Штатах. Комітет політичної активності США Палати цифрової торгівлі відправив $50 в Bitcoin кожному з 541 членів Конгресу. Мета даної ініціативи також полягає в підвищенні грамотності влади в питаннях цифрових технологій.

9 жовтня китайські ЗМІ повідомили, що влада Шеньчженя проведуть пілотну програму, в рамках якої будуть розподілені 10 млн юанів (близько $1,5 млн за поточним курсом) в рамках тестування криптовалюти Народного банку Китаю (PBoC). 50 тис. одержувачів виберуть у форматі лотереї.

Читайте також: Влада Китаю вперше роздадуть цифровий юань населенню

У грудні 2019 року Венесуела провела безкоштовну роздачу своєї криптовалюти петро. Щоб взяти участь в еірдропе, досить було скачати спеціальний додаток і зареєструвати в ньому свій аккаунт і гаманець. Кожен новий користувач отримував по 0,5 петро, ​​що на той момент дорівнювало близько $30. При цьому отримати криптовалюту могли лише деякі категорії населення — пенсіонери, держслужбовці, військові та ін. Свої петро вони могли обміняти на болівари і вивести на банківський рахунок.

Цифрова валюта стає дедалі популярнішою

  • 54% центробанків у світі, що взяли участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, на даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Читайте також: Біткоіни vs криза: чи стане крипта порятунком від фінансових потрясінь