Що значить такий перехід

Прем'єр-міністр наголосив, що Кабмін продовжує послідовно втілювати реформи, спрямовані на відновлення економічного зростання й наближення України до ЄС.

За його словами, уряд переходить від концепції «донорства» до «партнерства з розвитку», і цей форум свідчить про початок спільного формування порядку денного і пріоритетів для розвитку.

Читайте також: Кабмін затвердив проект держбюджету-2 021. Ключові пріоритети

«Сфери діяльності уряду тотожні пріоритетам партнерів з розвитку. Зокрема, це економічна свобода, національна безпека, верховенство права, людський розвиток та ефективне управління», — сказав Шмигаль.

П'ять пріоритетів

Прем'єр також виділив 5 пріоритетів, які уряд має намір реалізувати в Україні.

  • створення фондового ринку для залучення інвестиційних і фінансових ресурсів в країну і пенсійну реформу, зокрема впровадження накопичувальної системи, розвиток подальших рівнів пенсійного забезпечення;
  • створення Національної економічної стратегії до 2030 року;
  • державне приватне партнерство в сфері інфраструктури, зокрема концесія портів, аеропортів, створення концесійних автодоріг;
  • реалізація Зеленого курсу ЄС в Україні за допомогою ініціатив в сфері водневої енергетики, справедливої ​​трансформації вугільних регіонів, управління відходами;
  • захист навколишнього середовища і створення в Україні стратегії перероблення відходів і утилізації сміття.

Читайте також: МВФ стурбований тим, як Україна витрачає кошти covid-фонду — Шевченко

Нагадаємо

  • 10 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про створення для України нової 18-місячної Програми Stand-by. Перший транш за програмою Україна отримала 11 червня.
  • Перед цим, в результаті переговорів, Україна і МВФ відмовилися від раніше погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF і переключилися на 18-місячну програму stand by.