Причини

У Cryptowisser пояснили, що є кілька причин для закриття бірж.

Одна з них — зростаюча конкуренція. Вона виходить з боку децентралізованих платформ і сфери DeFi в цілому, деривативних майданчиків і сервісів, на яких обертаються активи, що не мають до криптовалют відносини, але набирають популярність.

Інша причина для закриття бірж — посилюються правила регулювання індустрії.

Читайте також: У Китаї масове виведення криптовалюта з бірж. В чому проблема

Наприклад, на початку 2020 року набула чинності п'ята директива ЄС, яка зобов'язала криптокомпанії проводити верифікацію особистості клієнтів для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Напередодні цього майнінг-пул SimpleCoin і ігрова платформа Bitcoin Chopcoin оголосили про припинення роботи, пояснивши, що нові закони загрожують конфіденційності користувачів.

Біржі також закриваються в результаті зломів, хакерських атак, за добровільним бажанням або на вимогу влади, уточнили в Cryptowisser. Але нерідко припинення роботи відбувається в результаті «загадкового зникнення» керівництва компаній.

Читайте також: Біржа Bitfinex заплатить $400 мільйонів за упіймання хакерів

Нагадаємо

У вересні як мінімум два майданчики піддалися злому. З KuCoin невідомі вкрали близько $ 280 млн в USDT, Velo, Orion, Ocean Protocol і інших токенах. Перед цим близько $ 4 млн в криптовалюті викрали з Eterbase.

Читайте також: Біткойн для «чайників»: як за вечір освоїти криптовалюту