Скільки здали за місяць

Усього за місяць з 1 вересня по 1 жовтня 2020 року клієнти Приватбанку принесли для обміну 25-копійчаних на загальну суму 4,2 млн грн.

Протягом місяця можливістю обміну в Приватбанку виведених з обігу монет скористалися понад 27 тис клієнтів банку. 

Читайте також: Банки відмовляються приймати «старі» гроші: що робити

В середньому кожен клієнт обміняв дрібні гроші на паперові або зарахував на власний рахунок на суму 155 грн.

Нагадаємо

З 1 жовтня дня вийшли з обігу монети номіналом 25 копійок і паперові банкноти, випущені до 2003 року.

Що потрібно знати про українські гривні та монети

Як розповіли у Нацбанку, на вимогу фізичних і юридичних осіб банки повинні безкоштовно і без будь-яких обмежень здійснювати обмін банкнот на монети, монет — на банкноти, банкнот (монет) одних номіналів — на банкноти (монети) інших номіналів.

Читайте також: Що робити зі зношеними купюрами

Також фінустанови зобов'язані обмінювати зношені національні банкноти і монети на придатні і приймати «старі» гроші, які НБУ вилучає з обігу. Тобто відмовити клієнтам в такій послузі просто не мають права, якщо справжність і платоспроможність банкнот (монет) не викликає сумніву.

З 1 жовтня 2020 року громадяни зможуть безкоштовно і без будь-яких обмежень обміняти «старі» гроші на монети і банкноти інших номіналів і зразків протягом наступних трьох років:

  • протягом одного року з дати вилучення їх з обігу (до 30 вересня 2021 року включно) — у всіх українських банках і їх відділеннях;
  • протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу (до 30 вересня 2023 року включно) — в Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ).