Передбачається, що для компаній-резидентів Дія Сity будуть введені податкові стимули — податок на виведений капітал за ставкою 10%, ПДФО на рівні 5% і сплата ЄСВ з мінімальної заробітної плати. Крім того, пропонується зміна процесуальних дій для резидентів Дія City, щоб виключити необґрунтовані обшуки, вилучення техніки і документації.

Про це пише заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков в авторській колонці на ЛIГА.net.

«IT-сектор є ключовою системою економіки знань. Підтримуючи цей сектор, держава отримує колосальні перспективи розвитку освіти, медицини, фінансових послуг. Навколо високотехнологічних кластерів ринок вибудовує повноцінну екосистему послуг з високою доданою вартістю, затребуваних і всередині, і зовні країни. Дія City — це фундамент такої екосистеми, точка системного розвитку української економіки знань», — вказує Борняков.

Пропозиції Мінцифри в рамках проєкту Дія City дозволять подвоїти кількість зайнятих в IT-секторі та обсяги валютних надходжень від галузі до 2025 року.

«Головним результатом створення Дія City стане конкурентоспроможний і затребуваний продукт української цифрової економіки. Наші пропозиції наближають умови ведення IT-бізнесу до найбільш розвинутих світових моделей. Ці та інші заходи впровадили Франція, Великобританія, Ірландія та інші країни, на чиї успіхи креативних індустрій точно слід орієнтуватися.

Ми сподіваємося, що завдяки Дія City робочі місця в галузі зростуть до 450 тисяч працівників у 2025 році. А з 2020-го по 2025 рік ми очікуємо практично подвоєння IT-галузі в Україні з $6 млрд до $11,8 млрд», — резюмує заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.