Скільки обіцяють лікарям

«Ми виходили, що заробітна плата медичного працівника — лікаря повинна становити від 22 до 25 тисяч гривень. Це середня початкова заробітна плата… Середня заробітна плата медичної сестри повинна становити близько 17-18 тисяч гривень і молодшого медичного персоналу — не менше 12 тисяч гривень», — зазначив глава МОЗ.

Читайте також: МОЗ обіцяє, що з 1 вересня зарплата медиків зросте

Степанов разом з тим додав, що зарплата у різних медсестер і лікарів може бути різною в залежності від навантаження, досвіду, обсягу тієї роботи, яку вони виконують, і від відповідальності, яку вони беруть на себе.

Крім того, глава МОЗ розповів, що відомство запросило 296 млрд гривень на фінансування охорони здоров'я в 2021 році. Дана сума передбачає протидіюcovid-19, закупівлю вакцин і програму медичних гарантій.

Читайте також: МОЗ пропонуватиме вдвічі підвищити зарплату медикам із липня

Нагадаємо

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою медики, які працюють з хворими коронавірусом, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

  • За даними Держстатистики, зарплати медиків у березні зросли на 7,8% та залишаються одними з найнижчих в Україні — в середньому 8056 гривень на місяць.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».