Королівський портфель

Згідно зі звітом за 2019/20 рік, вартість королівського портфелю зменшилася на 1,2% і досягла $17,4 млрд після того, як Лондон пішов на карантин, магазини спорожніли, а оренда комерційної нерухомості залишилася несплаченою.

У звіті згадується «непросте» положення орендарів Crown Estate в сфері роздрібної торгівлі, яке посилило поширення коронавірусу по всій Великобританії.

Читайте також: Forbes: Статок Трампа скоротився за рік на $ 600 мільйонів

Невеликий прибуток

Незважаючи на безпрецедентну ситуацію в сфері торгівлі, за минулий рік Crown Estate все ж отримала невеликий прибуток.

Виконавчий директор організації Ден Лаббадія повідомив, що прибуток виріс на 0,4% в порівнянні з попереднім роком і склав $ 447 млн. Це «відображає запас міцності нашого портфеля і активний підхід нашої команди», заявив він в звіті.

Власність Корони, яка з 2010 року офіційно називається «Власність суверена», управляє об'єктами в торговому районі лондонського Вест-Енду, Віндзорськими володіннями і іподромом Аскот.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

З 1961 року Crown Estate є незалежною комерційною організацією, яка передає свій прибуток міністерству фінансів. За власною оцінкою, за останні десять років організація заробила для британської скарбниці $3,7 млрд. Ці гроші не вважаються частиною особистого статку королеви.

Чітко давши зрозуміти, що очікує нових «економічних і ринкових потрясінь», Crown Estate в цьому році проведе виплати до скарбниці частинами. Перша частина в розмірі $ 113 млн уже була виплачена в липні, а інші платежі «підуть у міру зміни ситуації в сфері торгівлі».

Зазвичай британський уряд віддає королеві 25% доходів Crown Estate в якості гранту суверена, але з відстрочкою на два роки.

Crown Estate в звіті також повідомила, що відклала (але не скасувала) виплату річних премій всім співробітникам». Члени правління і старші керівники погодилися на тимчасове скорочення зарплати на 20%, йдеться в звіті.

За оцінками Forbes, в травні 2019 року особистий статок королеви становив $ 500 млн, а сукупна вартість володінь британського монарха, з урахуванням Crown Estate і герцогства Ланкастер (траст нерухомості), досягала $ 25 млрд.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».