«Ми подивимося, що станеться. Або ми його закриємо в нашій країні з міркувань безпеки, або вони продадуть його», — сказав Трамп.

Передісторія

Напередодні Bloomberg повідомляв, що представники Білого дому розглядають можливість відкласти крайній термін, щоб ByteDance мав більше часу продати TikTok у США, розібравшись з законами про експорт технологій, ухваленими в Пекіні 28 серпня. Ці нові закони ускладнюють переговори про продаж, оскільки китайські технологічні фірми тепер повинні отримати спеціальну ліцензію перед торгівлею з іноземними юридичними особами.

Читайте також: Інвестори оцінили TikTok в $50 мільярдів

Хто може купити TikTok

Wall Street Journal також повідомив, що ByteDance розслідує, чи зможе домовитися про угоду. Зараз існує дві коаліції для придбання TikTok в США — партнерство між Microsoft і Walmart, а також заявка на чолі з Oracle і підтримкою декількох інвесторів ByteDance.

Коли TikTok можуть заборонити

Адміністрація Трампа була неточною щодо того, коли має відбутися продаж.

3 серпня Трамп заявив журналістам, що TikTok повинен буде продати свій бізнес до 15 вересня.

Потім Трамп підписав два виконавчих розпорядження 6 і 14 серпня, фактично тиснучи на ByteDance з метою продажу американського бізнесу TikTok або загрози заборони.

Читайте також: В умовах пандемії. Власник відеохостингу TikTok заробив $5,6 мільярда

У наказі від 6 серпня було встановлено обмеження в 45 днів до заборони всіх «транзакцій» між американцями і ByteDance — тобто термін до 20 вересня.

Наказ від 14 серпня дав ByteDance 90 днів на продаж будь-яких активів, що дозволяють йому експлуатувати TikTok в межах США. Це дало б третій кінцевий термін — 12 листопада.

Нагадаємо

«Війну» з TikTok почали в США через нібито загрози національній безпеці США з боку Китаю через доступ до даних.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».