Хто отримає виплати

Виплати здійснюються за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Де отримувати виплати

Відшкодування коштів вкладникам неплатоспроможного банку здійснюються через відділення банків-агентів Фонду гарантування, що підключені до автоматизованої системи виплат ФГВФО.

Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до будь-якого із вказаних банків-агентів із паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.

Відео: Фонд гарантування вкладів про збільшення суми гарантування та про вибір банку для депозиту

Фізичні особи – резиденти додатково пред’являють документ, виданий відповідним контролюючим органом, що засвідчує їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Сума виплат

Відшкодування коштів вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше 200 тис. грн незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Передісторія

Як повідомляв «Мінфін», Правління НБУ віднесло Банк Аркада до неплатоспроможних через зменшення нормативів капіталу менш, ніж до однієї третини мінімально встановленого рівня.

Читайте також: Що чекає вкладників Аркади, інвесторів та будівельну галузь

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.