Хто в списку

У список включені як великі міста (Київ, Одеса, Харків, Дніпро), так і не великі населені пункти.

«Своєчасний старт опалювального сезону в низці українських міст під загрозою через борги 98 постачальників тепла, які не виконують вимоги законодавства про мінімальний рівень розрахунків для отримання газу в рамках спецобов'язків (ПСО)», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нафтогаз почав підвищувати ціни на газ для населення

Борги

Щоб уникнути перебоїв з поставками газу, теплокомуненерго повинні забезпечити рівень розрахунків не менше 90% від поставленого газу.

Якщо постачальник тепла не в змозі оплатити борги за газ, у нього є можливість реструктуризувати заборгованість. В цьому випадку Нафтогаз вимагає до 2021 року скласти з постачальником тепла та місцевим органом самоврядування графік погашення заборгованості.

Читайте також: Нафтогаз назвав ціну на газ у межах річного тарифу

Станом на 1 вересня заборгованість контрагентів Нафтогазу в рамках роботи щодо положень ПСО склала 67,4 млрд грн.

Нагадаємо

  • Нафтогаз опублікував нові умови продажу газу для населення після завершення 1 серпня дії спеціальних зобов'язань (ПСО).
  • Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу зі щомісячним формульним визначення ціни, яка буде відома до початку місяця поставки.
  • До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною і публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.