Акції Tesla торгуються на біржі вже 10 років, компанія починала з ціни $ 17 за акцію.

Шлях до успіху

Аналітичне бюро Statista показало на графіку зростання акцій Tesla за останні 10 років. На графіку видно, як з 2013-го по 2016-й акції компанії «завмерли» на одному рівні, незначне зростання сталося з 2017-го по 2019 рік. І вже у 2020 році акції рекордно зросли.

«Вартість акцій виробника електромобілів за останні 12 місяців злетіла майже на 1000%, в результаті чого станом на 1 вересня його ринкова капіталізація склала $442 млрд», — відзначають в аналітичному бюро.

Читайте також: Акції Tesla: «бульбашка» чи перспектива на майбутнє?



У Statista зазначають, що ринкова капіталізація Tesla затьмарює таких автомобільних гігантів, як Toyota, Volkswagen, Daimler, Ferrari, BMW, Honda і General Motors.

«У червні Tesla увійшла в історію, ставши найдорожчою компанією з виробництва автомобілів в США, перевершивши Toyota і ставши найдорожчим автовиробником у світі», — відзначають аналітики.

Читайте також: Топ-10 найдорожчих автомобільних брендів світу (інфографіка)

Капіталізація

На графіку видно, що станом на 1 вересня 2020 року ринкова капіталізація Tesla склала $442,7 млрд, у той час, як капіталізація основного конкурента — Toyota — $ 185,4 млрд.

Читайте також: Коли настане час купувати акції Tesla

Що відомо про Tesla

Компанія Tesla — це компанія першопроходець на ринку електромобілів. Вона перша запустила їх виробництво на промисловий потік і з технологічної точки зору. Вона на сьогодні обганяє всіх своїх конкурентів в частині виробництва електромобілів. Це визнають і конкуренти.

Ілон Маск довів, що промислове виробництво електромобілів прибуткова справа, а якщо це так, то у Tesla більше немає бар'єрів для експансії у всьому світі. І далі, новини про експансію не змусили себе довго чекати. Компанія Tesla почала експансію і до теперішнього моменту вже збирається побудувати нові заводи в Китаї, в Європі і в Техасі.

Компанія Tesla подорослішала і пройшла період становлення, вона стала прибутковою і тепер готова завоювати світ, і взяти в майбутньому 6-7% світового ринку автопрому, а можливо і більше. І тому інвестори і купують акції компанії Tesla, і тому акції компанії за останній рік і виросли майже у 8 разів. Адже важливо майбутнє, а не минуле.