Головний стратег LPL з фінансових ринків Райан Детрік каже, що динаміка S & P 500 за три місяці перед днем ​​виборів (в 2020 р припадає на 3 листопада) зі 100% точністю з 1984 р і 87% з 1928 р передбачала результат президентських перегонів, повідомляє MarketWatch.

Читайте також: Коли юань посяде місце долара

Детрік пише, що позитивна дохідність в означений тримісячний період «може сигналізувати про зростання ймовірності перемоги партії влади на виборах. Зниження фондового ринку за той же період, як правило, пророкує перемогу опозиційної партії».

При цьому стратег визнає, що ринок — це не економіка, і що мільйони людей залишилися без роботи через наслідки пандемії COVID-19. Це може негативно вплинути на точність системи.

«Унікальні обставини пандемії в 2020 р можуть призвести до того, що в перший раз за майже 100 років, сигнал фондового ринку може бути невірним, особливо якщо акції та економіка продовжать відновлюватися в період до дня виборів», — сказав він.

Читайте також: Як нова політика ФРС може полегшити Україні доступ до кредитів

Детрік зазначає, що динаміка акцій — це один з факторів, який потрібно враховувати при торгівлі в умовах невизначеності перед настільки важливою подією.

Крім того, стратег звернув увагу, що шанси на перемогу президента Трампа перебувають під впливом економічного спаду через коронавирус.

«Історія показала, що коли протягом двох років до виборів відбулася рецесія, чинний президент частіше програвав», — додав він.