Екман запропонував виділяти з казни США кожному громадянину при народженні по $ 6750 і вкладати їх в корзину індексних фондів. У разі збереження поточного рівня народжуваності бюджету доведеться виділяти на цей план $ 26 млрд на рік.

Читайте також: Три свіжих вкладення Джорджа Сороса: на що зробив ставку іменитий інвестор

При цьому, говорить бізнесмен, отримати доступ до грошей людина зможе тільки після виходу на пенсію. За підрахунками Екмана, враховуючи середню прибутковість капіталу в 8% річних, через 65 років кожен американець володітиме накопиченнями в розмірі $ 1 млн.

«Крім допомоги всім американцям в множенні багатства для виходу на пенсію, подібні ощадні рахункистимулюватимуть підвищення фінансової грамотності населення», — упевнений підприємець.

Екмана нерідко критикують на Уолл-Стріт за його зарозумілість у виборі акцій для придбань. Однак, як показала криза на тлі пандемії коронавируса, його стратегія, як інвестора і керівника Pershing Square, працює.

Читайте також: Чому біткоіни став популярнішим в 2020 році

Вона полягає у відборі «дешевих», але надійних підприємств. Мільярдер оцінює їх потенціал і викуповує великі пакети паперів з конкретним планом усунення причин невдач. Коли він реалізується, пакети продаються, а фонд заробляє надприбуток.

На піку пандемії Екман докупив «на дні» серед інших акції Berkshire Hathaway, мережі готелів Hilton, рітейлера Lowe's, а також мережі кав'ярень Starbucks. Ці вкладення дозволили збільшити вартість портфеля Pershing Square в першому кварталі 2020 го на $ 20 млн.