На скільки зросли індекси

Dow Jones в минулому місяці збільшився на 7,6%, S & P 500 — на 7%. Це кращий показник за серпень, відповідно, з 1984 року і з 1986 року, відзначає MarketWatch.

Місячний підйом Nasdaq склав 9,6%, у результаті індекс зафіксував найкращий приріст за серпень за останні 20 років. За останні п'ять місяців Dow Jones підскочив на 29,7% — найістотніше підвищення за цей період з липня 2009 року.

Читайте також: У складі індексу Dow Jones очікуються суттєві зміни

Зростання S&P 500 склало 35,4%, що стало максимальним п'ятимісячним збільшенням з жовтня 1938 року. Nasdaq злетів на 52,9% — найкращий показник з березня 2000 року, за даними Dow Jones Market Data.

Що оживляє ринок

Позитивом для ринку є очікування швидкого отримання вакцини проти коронавірусу.

Крім того, в останні дні оптимізм інвесторів підтримали заяви Федеральної резервної системи. Голова ФРС Джером Пауелл минулого тижня оголосив про гнучку форму таргетування інфляції як ключовий результат перегляду грошово-кредитної політики.

Читайте також: Індекс S&P 500 досяг нового рекорду закриття після заяв Пауелла

У заяві про довгострокові цілі і стратегії грошово-кредитної політики Федрезерв наголошує на необхідності реагувати на зростання рівня безробіття, що також зміцнює його прихильність меті прискорення інфляції.

«Ми очікуємо, що цільова ставка по федеральних фондах залишиться незмінною як мінімум в найближчі три роки», — йдеться в повідомленні Julius Baer.