Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 серпня 2020, 15:21

У складі індексу Dow Jones очікуються суттєві зміни

S&P Dow Jones оголосив про зміни в складі промислового індексу Dow Jones. Про це пише Marketwatch.

S&P Dow Jones оголосив про зміни в складі промислового індексу Dow Jones.
Фото: forbes.ru

Що зміниться

Зміни торкнуться 3 акцій. Хмарна компанія Salesforce.com замінить нафтового гіганта Exxon Mobil, розробник біотехнологічних ліків Amgen прийде на зміну фармацевтичної компанії Pfizer, промислово-технологічна компанія Honeywell замінить оборонного підрядника Raytheon Technologies.

Причина змін

Зміни викликані рішенням Apple про дроблення акцій 4 до 1.

В індекс Dow Jones Industrial Average входить 30 паперів. Розрахунок проводиться як середнє значення цін акцій без урахування загальної капіталізації. Іншими словами, важлива ціна, а не обсяг.

Читайте також: Ринкова вартість Apple вперше досягла $ 2 трильйонів

Висока ціна паперів Apple забезпечувала найбільшу вагу в індексі, а під час спліту 4 до 1 вага всіх технологічних компаній втрачається. Нову трикомпонентну зміну в складі індексу компенсує рішення Apple. Спліт і коригування індексу пройдуть до відкриття торгів 31 серпня.

Зміна складу в індексі не вплине на його значення. Таке рішення призведе до диверсифікації індексу шляхом включення в нього компаній з галузей, які раніше не брали участь.

У S&P Dow Jones відзначили, що це рішення буде краще показувати американську економіку.

Нагадаємо

Раніше Apple анонсувала сплати (поділ) акцій за принципом «чотири до одного».

Компанія заявила, що кожен зареєстрований акціонер Apple при закритті реєстру 24 серпня отримає три додаткові акції на кожен папір, що належить йому на звітну дату. Загальна вартість пакету акціонера при цьому збережеться.

Торги з коригуванням на спліт почнуться 31 серпня. Маневр зробить акції більш доступними для широкого загалу інвесторів, очікує компанія. З моменту оголошення про спліте акції компанії подорожчали на 21%.

Дивіться відео: Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній

Індекс Dow Jones Industrial Average має 124-річну історію. Останній раз настільки істотні зміни відбувалися в 2013 році, коли Visa, Goldman Sachs і Nike були включені замість Bank of America, Hewlett-Packard і Alcoa.

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
25 серпня 2020, 17:31
#
Підрахуй схвалює )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися