Плани міністерства

За словами Погосяна, на сьогодні в Мінінфраструктури розроблено законопроєкт, який дозволить вивести таксистів «з тіні».

«У сфері перевезень пасажирів на замовлення — тобто це не класичні таксі, це якраз таксі Bolt, Uber, Uklon та інші, — переважно працюють фізособи, не ФОПи, не юридичні особи. Для того щоб вони могли здійснювати цю діяльність законно, ми вводимо таке поняття як „патент“. Патент передбачає право на ведення подібного роду господарської діяльності », — пояснив чиновник.

Читайте також: Таксисти підвищили ціни після ослаблення карантину. Чим аргументують

Навіщо це роблять

«Насправді ми створюємо умови, за яких люди — а це сотні тисяч, які працюють в цій сфері незаконно і перевозять громадян, що є дуже відповідальним питанням, — працювали на законних підставах. Вибір у кожного громадянина буде — або працювати на самого себе, купивши патент, або відкрити фірму і працювати як класична служба таксі», — пояснив Погосян.

Читайте також: Таксисти хочуть вивести з тіні і врегулювати ринок перевезень

Вартість і умови патенту

  • Вартість патенту на рік, за словами чиновника, буде зафіксована на рівні однієї мінімальної зарплати, яка встановлена ​​за станом на 1 січня поточного року.
  • Якщо водій захоче придбати патент тільки на місяць, то, відповідно, суму треба розділити на 12. Для електромобілів ця вартість буде вдвічі менша.

Раніше повідомлялося

  • На початку серпня компанія Bolt без погодження з містом розмістила пункти прокату електросамокатів у столиці, а рух цього виду транспорту не врегульований чинним законодавством України. Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко.

Читайте також: Компанія Bolt відповіла Кличку: все, що прямо не заборонено законодавством, дозволено